lokale economieraad deurne bericht

Start een webshop op

Verkoopt u momenteel nog niet online? Voordat u een webshop opstart, bekijkt u best eerst of die de beoogde en meerwaarde biedt. Een nuttige tool om u hierbij te helpen, staat in het dossier Het internet ook uw zaak en ook  Flanders DC belicht alle mogelijke aspecten van digitaal ondernemen.

Bij het uitbaten van een webshop hebt u ook een aantal wettelijke verplichtingen:

Hebt u nog vragen over hoe u uw webshop wettelijk in orde krijgt? Dan kan deze lijst met veelgestelde vragen u een antwoord bieden.

Voor het bouwen van een nieuwe webshop kan u beroep doen op verschillende partners. Op Shopify kan u een webshop aanmaken. Momenteel kan u 90 dagen gratis gebruik maken van hun service. Ook op Jimdo en MijnWebWinkel kan u eenvoudig starten met een webshop. Of registreer u op Bestel onlineBelgunique of Miinto, afhankelijk van welk platform het best bij uw zaak past. Zo kunnen klanten uw producten gemakkelijk van thuis uit bestellen.

U kan ook een keurmerk toevoegen aan uw webshop die aantoont dat de e-commerce werking van uw bedrijf kwaliteitsvol is: www.safeshops.be of www.becommerce.be.

Voor steun bij het uitbouwen van een e-commerce-strategie kan u een subsidie aanvragen binnen de KMO-portefeuille van de Vlaamse overheid en biedt de federale overheid een digitale investeringsaftrek aan.

Voor het leveren van uw goederen kan u bovendien samenwerken met een aantal lokale aanbieders:

Er zijn uiteraard ook internationale leveranciers zoals:

Check steeds voor de laatste informatie de bron